Waarom plaatsen boeren zonnepanelen?

zonnepanelen

Elektrische energie is best prijzig. Helemaal als je het veel moet gebruiken zoals op een boerderij. Er staan heel veel machines die allemaal stroom nodig hebben om te kunnen produceren. De laatste tijd wordt zonne-energie steeds populairder, ook bij boeren, maar nog niet iedereen is nog overgestapt naar zonne-energie.

Duurzaam

Zonnepanelen produceren veel schonere energie dan elektrische energie, doordat zonnepanelen licht omzet naar bruikbare elektrische energie van de lichtstralen die van de zon wordt opgevangen.

Voordelen

Als je zonnepanelen hebt, heb je er nauwelijks onderhoud aan,  je hebt geen last van de zonnepanelen want ze maken bijvoorbeeld geen geluid. Doordat het een natuurlijke energiebron is zonne-energie zuiniger voor het milieu. Een boerderij heeft genoeg ruimte, dus ook voor zonnepanelen. Om zonnepanelen ergens kwijt te kunnen is daarom geen probleem. Het positieve aan de zonnepanelen is dat je een stuk minder of geen energiekosten meer hebt. Daarnaast krijg je ook nog diverse investeringsvoordelen op zonnepanelen.

Investering en fiscale voordelen

Zonnepanelen aanschaffen is een eenmalige investering.  Daarnaast wanneer je het zakelijk plaatst kan het ook nog eens fiscale voordelen hebben. Denk bijvoorbeeld aan 28% fiscale korting bij zonnepanelen tot €55.745,-. Daarnaast bestaat er de zogenaamde Energie-Investeringsaftrek waarmee je als bedrijf zijnde een extra 41,5% kan aftrekken van je fiscale winst. Wat je hierbij krijgt is een belastingbesparing van ongeveer tien procent wanneer je een BV hebt en het kan zelfs twintig procent worden bij een eenmanszaak, VOF of maatschap.

Als je alles samenvat is het zeker een goed idee om eens te kijken naar de mogelijkheden van zonnepanelen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *