Voordelen wonen op het platteland

Het leven op platteland of leven in de stad is compleet het tegenover gestelde. Maar wat is het verschil dan tussen leven in een grote stad of in een polder en wat zijn nou eigenlijk de voordelen van leven op het platteland in plaats van in de stad?

Natuur

Hoe ver je ook kijkt, overal zie je wel natuur. Je kan zo de deur uit om een stukje te gaan wandelen of fietsen. Zodra je de deur uitloopt heb je meteen een mooie omgeving naar te kijken, in tegenstelling tot in de stad, daar zijn voornamelijk alleen maar muren en kom je overal waar je kijkt wel rijdende auto’s tegen.
Niet alleen planten en bomen kom je veel tegen , ook zijn er veel dieren te vinden die leven op het platte land, zoals onder andere (fluitende) vogels en boerderijdieren.

Leefruimte

In de polder woon je een stuk ruimer dan in de stad. In de polder is veel meer ruimte voor grotere huizen, en is het wonen ook nog een stuk goedkoper dan wonen in de stad. Er wonen ook een stuk minder mensen op het platteland,  dus van dagelijks geluidsoverlast heb je eigenlijk bijna geen last. Omdat je in een polder woont, waar niet super veel mensen wonen, ken je ook bijna iedereen die bij jou in de buurt woont, en vaak krijg je daardoor snel een band met jou buurtbewoners en in elkaar een groot onderling vertrouwen.

Ondernemen

Veel leuke dingen kan je gaan ondernemen in een dorp. Dat kan gaan over een eigen verkoop beginnen, maar ook over activiteiten in of met de buurt, familie of vrienden. Ook zijn er spellen die bedacht en gespeeld worden in de polder. Dat zijn actieve en speelse spellen wat leuk is voor alle leeftijden. Over feesten hebben we het in de polder over echte plattelandsfeesten. Dat is een tentfeest met een groot feest wat 1 keer per jaar een paar dagen wordt gevierd.

Platteland of stad

Op het platteland leven heeft erg veel voordelen, en geeft ook een heel ander beeld dan als je in de stad zou wonen. Op allemaal verschillende punten is de mening van elk persoon natuurlijk anders. Iedereen ziet niet alles als een voordeel, maar misschien juist als een nadeel, en dat is maar goed ook. Stel dat iedereen naar een polder zou gaan verhuizen, vervalt het hele punt van een polder door de drukte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *