Bespaar energie en draag bij aan het milieu met zonnepanelen

zonnepanelen

Met Europese en nationale wetgevingen en doelstellingen wordt het bedrijfsleven stevig gestimuleerd om duurzamer om te gaan met energie. Bedrijven kunnen onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van kortingen en subsidies wanneer zij een duurzame bedrijfsvoering hebben.

 

Dit kan door zonnepanelen te installeren voor de energievoorziening van de onderneming. Hoewel dit niet voor ieder bedrijf haalbaar is, liggen er voor boeren bijzonder veel kansen.

 

Zonne-energie steeds efficiënter

Hoewel je tegenwoordig niet meer lang hoeft te zoeken om zonnepanelen te zien op daken of soms velden, had zonne-energie lange tijd geen heel goede naam. Hoewel zonne-energie volledig groen is en dus geen belasting vormt  op het milieu en klimaat, was het lange tijd erg lastig om voldoende energie op te wekken met zonlicht om daadwerkelijk geld te besparen.

 

Moderne zonnepanelen en omvormers zijn echter steeds efficiënter. Ieder jaar vinden er nieuwe doorbraken plaats waarmee de opwekking van zonne-energie steeds efficiënter en goedkoper kan worden.

 

Een goed voorbeeld is de SolarEdge omvormer. Deze omvormer verliest minder energie dan de gemiddelde omvormer, waardoor je bij installatie van SolarEdge netto meer energie opwekt dan bij een andere omvormer. Ook is deze omvormer bruikbaar voor zonnepanelen met verschillende oriëntaties en hellingshoeken, wat het gebruik versimpeld.

 

Goed voor het milieu en geld besparen

Naast de duidelijke voordelen voor het milieu en klimaat van zonne-energie, is met name voor het bedrijfsleven natuurlijk ook winstgevendheid belangrijk.

 

Een veelgehoorde kritiek is dat het in Nederland te lastig is om winst te maken op zonne-energie, omdat er niet voldoende zon zou schijnen in Nederland.

 

Weliswaar wekt een zonnepaneel meer energie op met direct zonlicht, toch wordt er ook nog elektriciteit opgewekt wanneer het bewolkt is. Ook wanneer er dus geen strak blauwe hemel is kun je met zonnepanelen energie opwekken.

 

Het verschilt sterk per huishouden, onderneming, type zonnepaneel en aantal zonnepanelen wanneer je de investering terugverdient, maar vrijwel altijd is de aanschaf van zonnepanelen een goede investering op de lange termijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *