5 tips voor het beginnen met je eigen moestuin

De laatste tijd word het steeds populairder, je eigen moestuintje. Steeds meer mensen beginnen ermee om aan om hun eigen verplanten groenten te beginnen. Het bespaard veel geld, maar kost wel veel tijd. Hier zijn 5 tips met het beginnen met je eigen moestuintje.

  1. Plaats

Of je nou een grote tuin hebt of juist geen, een moestuintje beginnen kan bijna overal. Het belangrijkste voor een moestuintje is dat het moestuintje tussen 10:00 en 16:00 in de zon staat. Als het kan is het het beste om je moestuintje buiten neer te zetten, maar als je daar geen plek voor hebt is binnen ook geen probleem.

  1. Indeling

Een goede indeling is belangrijk voor een moestuintje. Je kan jezelf al een paar dingen afvragen en daarmee een plan maken.
Bedenk wat je wilt planten en hoeveel. Vanuit daar kan je gaan inschatten hoeveel ruimte je precies nodig hebt.
Als je al ervaring hebt met een moestuin kan je gaan vergelijken met vorige keren, of anders met anderen met een moestuin en maak vanuit daar een moestuinplan.

  1. Compost

Compost wordt gebruikt voor bodemverbetering. Compost voor in je moestuin kan je zelf maken, in plaats van het te kopen in de winkel. Dat bespaard geld en is afval verminderend.

  1. Voor-zaaien en verspenen

Voorzaaien geef een voorsprong op het kweken, doordat je al vroeger begonnen bent.

Zaadjes in bakjes doen en aanduwen.
Met verspenen plant je de zaadjes over om ze verder te laten groeien, dat moet wanneer 2 bladeren te zien zijn uit de grond.

  1. Oogst bewaren en inmaken

maak een keuze of je de groenten wilt inmaken, invriezen of wecken. Wecken houd is om groente te steriliseren in een pan, en daarna in potten te bewaren.  Daardoor blijven ze heel lang goed.
Met inmaken maak je direct een gerecht ermee.

Veel succes met jouw eigen moestuin!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *