Op avontuur naar een boerderij in het buitenland

pacaWanneer je in Nederland met je kinderen naar een kinderboerderij gaat, heeft dat op meerdere vlakken iets bijzonders te bieden. Allereerst is er het contact met de dieren, dat voor elk kind bijzonder is. Tegelijkertijd kan je kind er ook veel leren, bijvoorbeeld over de natuur maar ook over de verantwoordelijkheid die het zorgen voor dieren met zich meebrengt.

Ook op vakantie zijn dit soort mogelijkheden vaak te vinden. In westerse landen zijn er overal wel kinderboerderijen te vinden die vergelijkbaar zijn met die van ons. Erg leuk natuurlijk, maar het wordt vaak pas echt interessant wanneer je kind kunt laten zien hoe het er in andere culturen aan toe gaat.

Vee voeren in Vietnam

In Zuid-Oost Azië zijn er bijvoorbeeld veel mogelijkheden om tijdens het rondreizen ook kennis te maken met het boerenleven. Deze regio wordt de laatste jaren steeds populairder om ook met gezinnen te bezoeken, wat vooral komt door het groeiende aantal goed georganiseerde reizen. Een voorbeeld hiervan is het bezoeken van een boerderij in Vietnam, waar je samen met je kinderen in één dag alles leert over het boerenleven in dit land.

Tijdens deze excursie ondervind je hoe de boeren hier nog echt te midden van de natuur leven, wat een behoorlijk contrast is met de grootschalige boerenbedrijven die we in Nederland kennen. Zeker voor kinderen is het interessant om te zien hoe de oorsprong van het boerenbestaan eruitziet. Zo worden er koeien met de hand gemolken, zie je hoe rubber gewonnen wordt en bezoek je de rijstvelden.

vkyz2pjret4qq4jcglkd

Van het veld op je bord

Om de ervaring helemaal compleet te maken wordt de dag afgesloten samen met een lokale chef-kok. Met alle ingrediënten die direct afkomstig zijn van de boerderij maak je samen verschillende gerechten, waar je met je kinderen en andere deelnemers aan de excursie heerlijk van zult eten. De perfecte manier om te ontdekken hoe belangrijk het boerenleven eigenlijk is voor ons dagelijks bestaan!

Reacties zijn gesloten.