Nieuw subsidiebeleid “Asbest eraf, zonnepanelen erop”

asbest-eraf-zonnepanelen-eropAsbest, een probleem waar veel agrariërs (en daarmee: de samenleving) mee kampen. Reden dus voor de overheid om hier een stimuleringsregeling in te treffen. Onder de noemer “Asbest eraf, zonnepanelen erop” probeert de overheid ons al tijden te motiveren de grote oppervlakten asbest te vervangen door een innovatieve en duurzame voorziening. Blijkbaar sloeg het nog niet genoeg aan, want de subsidie is sinds 1 juli 2014 nóg hoger en de aanvraag nóg soepeler. Wat zijn nu precies de regels omtrent dit beleid?

Hoe werkt het?

Als agrariër, voormalig agrariër of eigenaar van een voormalig agrarisch bouwblok kom je in aanmerking voor het aanvragen van subsidie. De sanering moet gepaard gaan met het plaatsen van zonnepanelen, maar deze panelen hoeven niet per se op hetzelfde dag geplaatst te worden: ze kunnen op gebouwen binnen hetzelfde bouwblok worden geplaatst.

heijnen-stuij-asbest-zonnepanelen-217x300

Wat is er veranderd?

  • De subsidie is verhoogd van €3,- naar €4,50 per m2 asbestdak
  • Het maximale subsidiebedrag per aanvrager is verdubbeld van €7.500 naar €15.000
  • Het minimum te saneren oppervlak is verlaagd van 400 m2 naar 250 m2
  • Het minimale elektrisch vermogen van de te plaatsen zonnepanelen is verlaagd van 15 kW-piek naar 5 kW-piek

Zonnepanelen voor een asbestvrijdak  dus, in plaats van voor een mandje fruit. Wil je meer weten over de aanvraag of ben je benieuwd of je in aanmerking komt? Kijk dan op asbestvanhetdak.

Reacties zijn gesloten.