Leuke weetjes over zuivel

Iedereen gebruikt elke dag wel zuivelproducten: producten als melk, kaas en boter zijn allemaal zuivelproducten. Maar hoeveel melk heb je nou eigenlijk nodig voor een kilo kaas? En waarom is melk eigenlijk goed voor je? De website van zuivelonline geeft antwoord op al je vragen over zuivel.

zuivel

Weetjes

Om een kilo kaas te kunnen maken heb je wel 10 liter melk nodig, hoe het maken van kaas in zijn werk gaat, kun je hier lezen. Gelukkig geeft een koe gemiddeld wel 25 liter melk per dag, waardoor er genoeg kaas gemaakt kan worden voor iedereen. Maar voordat een koe die 25 liter melk per dag kan maken, moet hij heel veel eten: een koe eet per dag maar liefst 70 kilo gras en veevoer. Wil jij testen of je alles weet over zuivel? Dat kan in de quiz: Wat weet je van zuivel?

Spreekbeurt of werkstuk

Als je het onderwerp zuivel erg interessant vindt en er graag nog meer van wilt weten, kun je er een spreekbeurt over houden of een werkstuk over schrijven. Op de site van Zuivelonline vind je verschillende brochures met informatie, ook vind je er mooie foto’s die je kunt laten zien.

Meer informatie

Wil je nog meer weten over zuivel? Lees dan alle informatie op de site van zuivelonline. Hier vind je ook nog meer toffe games over zuivel, puzzels en filmpjes.

Reacties zijn gesloten.