Educatieboerderijen

Het Platform Boerderij-educatie wil kinderen en jongeren graag kennis laten maken met wat de boerderij te bieden heeft. De boerderij is lang niet zo saai als sommige kinderen en jongeren misschien denken. Inmiddels zijn meer dan 250 boerderij door heel Nederland aangesloten bij het project “Met de klas de boer op.

Met de klas de boer op

Het programma “Met de klas de boer op” is vooral gericht op leerlingen van de basisschool en is een erg divers programma, waardoor er voor iedereen wel iets leuks bij zit. Zo leren de kinderen om goede vragen te stellen, te meten en de boer te helpen bij (kleine) activiteiten.

Kinderen uit de onderbouw blijken het meest geïnteresseerd te zijn in de dieren op de boerderij en de verwerking van landbouw producten, daarom wordt hier vooral op gefocust. Bij de bovenbouw wordt er gekeken naar zowel theorie als praktijk: hoe wordt ons eten geproduceerd, hoe werken machines en welke invloed hebben de seizoenen?

metdeklasdeboerop

Hoewel dit de richtlijnen zijn voor het lesprogramma, is het uiteindelijk de boer zelf die bepaalt hoe het programma er precies uit zal zien. Wel kunnen docenten online extra lesmateriaal bestellen.

Reacties zijn gesloten.