Dieren op de kinderboerderij

Op de kinderboerderij vind je verschillende dieren. Het varieert ook nog per kinderboerderij waar je komt, wat voor dieren ze allemaal hebben. Hieronder staat een overzicht met welke dieren je zo al tegen kunt komen.

Kip

Iedereen kent natuurlijk de kip. Deze vogel wordt door veel mensen in Nederland als hobby gehouden aan huis en vinden we ook terug op bijna alle kinderboerderijen. De kip is de meest voorkomende vogelsoort ter wereld. Met ruim 52 miljard kippen is er dus voor ieder mens op deze wereld zeven kippen. De kip behoort tot de familie van de fazantachtigen en kent heel veel verschillende rassen. Per ras verschilt de maximale leeftijd die een kip kan halen. Dit varieert van drie tot twintig jaar. Een mannelijke kip wordt een haan genoemd, een vrouwelijke een hen.

Hangbuikzwijn

Hangbuikzwijnen zie je ook vaak op kinderboerderijen. Dit type varken komt veel voor in Aziƫ, maar is ook in Nederland geliefd en dan met name op kinderboerderijen. Dit kleine type wordt ook wel eens minivarken genoemd en kenmerkt zich door zijn gedrongen lichaam en kop en natuurlijk door de buik die vaak tot op de grond komt. Hangbuikzwijnen worden ongeveer vijftig tot zestig centimeter hoog en worden gemiddeld 65 kilo zwaar.

Geit

Ook de geit is een veel voorkomende diersoort op de (kinder)boerderij. Een geit behoort tot de evenhoevigen en heeft een hoog aaibaarheidsgehalte. Schattingen zeggen dat er wereldwijd ongeveer 450 miljoen geiten zijn, verdeeld over 200 rassen. De geit wordt ook vaak gebruikt voor zijn melk. Daar wordt dan vaak speciale geitenkaas van gemaakt. Ook de wol van geiten is populair voor het maken van kleding. Veel mensen hebben een geit ook als huisdier.