Delft zet kinderboerderijen in het zonnetje

kinderboerderij delftDe kinderboerderij is een recreatieve maar ook educatieve plek waar kinderen op een leuke en interactieve manier kunnen leren over dier, natuur en milieu. Daarom is de kinderboerderij ook de aangewezen plaats om de kinderen iets bij te brengen over duurzaamheid en duurzaam leven voor het behoud van de natuur voor hun toekomst.

Met deze gedachte is het project Alle Kinderboerderijen Duurzaam in het leven geroepen. Met dit initiatief worden kinderboerderijen gebruikt als etalage voor duurzaamheid. In plaats van een verhaaltje of plaatje in een boek kunnen kinderen daadwerkelijk zien hoe bepaalde processen, zoals het zuiveren en hergebruiken van water, precies in hun werk gaan.

Het project Wecycle, waar wij eerder over berichten, is een goed voorbeeld van een project waar educatie over duurzaamheid toegepast wordt op de kinderboerderij. Maar dat is nog maar het begin. Kinderboerderijen in Delft zijn een samenwerking aangegaan met de gemeente en energieleverancier Eneco om alle kinderboerderijen in de stad te voorzien van zonnepanelen en een educatief programma over groene stroom. Dit project sluit tevens aan bij de campagne Delfts Blauwe Daken, met als doelstelling om zo veel mogelijk daken in Delft te bekleden met zonnepanelen. De kinderen zijn een belangrijke doelgroep in deze campagne. Zij hebben tenslotte de toekomst.

Reacties zijn gesloten.