Agrarische export haalt Nederland uit de crisis

Polders Goeree als waterbergingAls het aan het ministerie van Economische Zaken ligt, dan trekt de agrarische sector Nederland definitief uit de crisis. Zo wil het ministerie de agrarische export stimuleren, en worden de mogelijkheden tot financiering van het MKB uitgebreid.

Rusland niet nodig

Met het oog op de Russische boycot wil de overheid de agrarischte sector helpen nieuwe afzetmarkten te vinden voor onder andere planten, plantmateriaal en dierlijke producten. Met een groter afzetveld zal Nederland een veel betere concurrentie positie verwerven. Vooral Brazilië, China, India, Indonesië en de VS lijken veelbelovende mogelijkheden te bieden voor onze landbouw.

duurzame-producten

Groen ondernemerschap

Daarnaast wordt ook groen ondernemerschap beloont. Particuliere initiatieven op het gebied van innovatie en duurzaamheid worden met €35 miljoen vanuit het kabinet volop gestimuleerd, en boeren en tuinders kunnen in 2015 via de Garantieregeling Marktintroductie Innovaties (GMI)  geholpen worden bij de financiering voor risicovolle innovaties. De regeling die al eerder van start ging ter bevordering van duurzame energie blijft gehandhaafd.

Reacties zijn gesloten.