5 tips voor een bezoek aan de kinderboerderij

Als je een trip gaat maken naar de kinderboerderij, dan is het belangrijk dat je goed bent voorbereid. We geven je enkele adviezen waar je rekening mee kunt houden.

  1. Trek de juiste kleding aan. Je nieuwe outfit is misschien niet zo geschikt voor een dagje op de boerderij. Kijk of je nog oude kleren hebt liggen die vies mogen worden. Een broek is ook altijd handiger dan een jurk of een rok, bijvoorbeeld als je over prikkeldraad heen moet stappen of een sloot over moet. Neem eventueel reservekleding mee.
  2. Trek een paar goede regenlaarzen aan. Grote kans dat je door de modder heen moet en op natte sokken zit niemand te wachten! Je weet het maar nooit op de boerderij.
    bezoek-kinderboerderij-kleding
  3. Neem iets te eten mee, maar eet niet te veel van tevoren. Op veel boerderijen kan je namelijk allerlei lekker eten, zoals kaas, proeven.
  4. Benader de dieren op de boerderij voorzichtig. Ze zitten misschien niet op bezoek te wachten, dus als je ze wilt aanraken, vraag dan eerst even aan de persoon die erbij is of dat mag en raak het dier dan rustig aan. Dieren die zich opgefokt of bedreigd voelen kunnen wel eens bijten of trappen, dus houd hier rekening mee.
  5. Bent u ouder of leerkracht, neem dan eens een kijkje op deze site. Hier worden complete lespakketten aangeboden voor kinderen in alle leeftijdscategorie├źn: ideaal ter voorbereiding van een bezoekje aan de boerderij.

Reacties zijn gesloten.